Preskoči na glavno vsebino

Objave

Brownies brez moke, brez sladkorja

Brownies brez moke, brez sladkorja  Čokoladni Brownies brez moke, brez laktoze in glutena  Za 12 brovnijev Sestavine: 170g kuhane in v pire muškatne buče, ali battata krompirja, ali čičerike ali fižola ali cvetače ali avokada 2 jajci Dodatno 30g beljaka 15g kokos olja – to sta 2 žlici Če se odločimo da delamo z arašidovim maslom dodamo 30g arašidovega masla, v nasprotnem primeru pa namesto masla dodamo 100g kokos jogurt – ali po izbiri jogurt 50g 100% kakav v prahu brez dodanega sladkorja ¼ ČŽ soli 1 ČŽ vaniija v prahu 80g eritritol, ali javorjev sirup, ki pa ga dodamo znatno manj, ker je slajši 1/2 ČŽ soda bikarbona - po izbiri-ni potrebno Po vrhu mase po želji potrosimo čokoladne kapljice brez laktoze in brez dodanega sladkorja. Maso vlijemo v predhodno posprejan z oljem pekač mere pribl. Od 15-30cm. Ali manj, če želimo bolj visoke brovnije. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo približno 15-20 minut – odvisno od moči p

Preprosta kokosova sladoled torta

PALEO kokosova sladoled torta  Hladna kokosova torta z višnjami, brez laktoze, brez glutena   Krema za torto: 400g kokos Kreme 100% - v Mercator , v Biotopic imajo in v Veganplac-Vegevita v Slov. Bistrici 400g kokos jogurt ALI po želji pa lahko uporabiš, če se ne izogibaš laktozi in živalskim izdelkom, skuto 1/2Ž cimeta 1 strok vanilije 1 stisnjena limeta 2 naribani limeti – lupine ali 1 limona 250g višenj ali gozdnih sadežev – zmrznjenih 40-60g eritritol – po okusu ali javorjev sirup po okusu Vse sestavine premešamo. Na koncu dodamo višnje ali gozdne sadeže, nežno premešamo. V ovalno posodo položimo plastično folijo. V center posode napolnimo vse do vrha kremo za torto. Vrh pokrijemo s plastično folijo. Obtežimo s 5 ali 6 krožniki in postavimo v hladilnik čez noč ali za 3-4 ure. Po pretečenem času hlajenja posodo obrnemo narobe, da torta pade ven in plastično folijo odstranimo. Okrasimo s par višnjami in metinimi listi. Po želji lahko preko torte prelije

Čoko biskvit brez laktoze in glutena

Čoko biskvit brez laktoze in glutena Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena  Recept iz leta 2013, ki sem ga pripravila za Bistriške novice. Slasten in poln hranljivih sestavin. Sestavine: 3 cela pašniška jajca (rumenjake ločimo od beljakov) 3 beljake (tem beljakom dodamo še preostale 3 beljake in stepeno v peno) 2 zelo zreli banani iz katerih naredimo pire s paličnim mešalnikom 2 žlici 100% BIO kakav v prahu, brez dodanega sladkorja polovico vanili strok 2 jogurtova lončka bučkine kaše (ali hokaido ali lešnikove bučke - katere olupimo in če so koščice, jih odstranimo. Narežemo na majhne kocke in kuhamo pribl. 10 min oz. dokler niso mehke. Odcedimo in naredimo kašo s paličnim mešalnikom). 1 žlico BIO medu ali kokos sladkor - po izbiri 1 in pol jogurtov lonček kokosove razmaščene moke 1 čajno žličko cimeta ščepec muškatnega oreha v prahu Priprava: Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premer pribl. 20x15cm premažemo s kokosovim BIO maslom. Vse s

Ajurveda sladica pečena banana

Ajurveda sladica pečena banana Ajurveda banana pečena v ghee olju  Sestavine: 3 mehke, zrele banane - res zrele 2 žlici ghee olja ali kokosovo olje Potrosi s cimetom, klinčki v prahu, kardamom, ingver v prahu, muškatni orešček Pečemo lahko v pečici na 220 stopinj celzija 10 min in nato še 8-10 min na 200 stopinj celzija. Ali pečemo v ponvi na ghee olju ali kokos olju. Po izbiri.  Banane razrežemo po dolžini. Če pečemo v pečici, nežno poškropimo z oljem po izbiri in potrosimo z začimbami. Kadar pa se odločimo, da pečemo v ponvi , damo v ponev 1 žlico ghee olja in položimo narezane banane v ponev in potrosimo z začimbami. Pekli bomo dve rundi, zato poskrbimo za drugo žlico ghee olja za drugo rundo pečenja. Pečemo na eni strani 2-3 minute do zlato, svetlo rjave barve, nato obrnemo, potrosimo z začimbami in pečemo 2-3 minute. Vzamemo iz ponve in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo od olja. Serviramo lahko kot obrok sladico ali prilogo.

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever

Veganski kolač – marmorni

Veganski kolač – marmorni  Vegan marmorni kolač brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 6 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Po izbiri – jaz sem dodala 2 iz riža vanilijev puding – kupljen v BIOTOPIC / že narejen v lončku – je bolj sočno Lahko pustimo biskvit ves svetel, če pa želimo tudi temni del, pa maso razdelimo na dva dela in enemu delu dodamo 30g kakava brez sladkorja dodanega, mi lahko sami dosladkamo z 1 Ž kokos sladkorja Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z me

Veganska čokoladna torta

Veganska čokoladna torta  Vegan čoko torta brez laktoze, brez glutena, brez jajc, brez sladkorja  Sestavine: 180g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo ali bananino moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 30g kakav brez dodanega sladkorja 90g kokos sladkor – po okusu ali javorjev sirup, manj, ker je slajši 1 ČŽ soda bikarbona 1Ž jabolčna kaša 1 strok vanilijev 80g olja kokos ali oljčno tekoče 250ml vode Ščep cimeta po izbiri Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač za torto premer pribl. 16cm posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač za torto in pečemo na 180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 35 minut. Preveri z ražnjič palčko ali nožem. Ko povlečemo iz biskvita palčko ali nož mora biti čist-a. Takrat vemo, da je pečeno. Čokoladni Preliv: 100ml kokos smetane – iz pločevinke kokos mleko postrgamo gosto maso kokos smetane. Kokos smetano segrevamo, pred vretjem odstavimo iz štedilnik

Božične Ledene kocke

Božične Ledene kocke  Božične ledene kocke s snežno odejo  Sestavine: 20 dag sladkorja v prahu eritritol ali kokos sladkor zmeljemo v mlinčku za kavo 2 celi jajci 15 dag temne čokolade brez sladkorja 3 velike žlice ruma ali viski – jaz sem dala 6 žlic viskija 250g kokos mast 1/2 kg maslenih keksov( Hofer) po starem receptu Albert keksi – jaz sem naredila iz mojih keksov – moj recept, kateri je objavljen na Pajs brez obresti  / namesto eritritola sem dodala kokos sladkor po okusu. Kokos mast je potrebno stopiti in hladno dodati. Kokos sladkor v prahu in jajci premešamo z mešalnikom. Čokolado raztopiš kar v kokos maščobi. Ko se ohladi pa dodaš  rum oz. viski. Krema bo sprva tekoča, zato postavi za kratek čas 5 min pribl. v hladilnik, da se prej začne strjevat-je lahko tekoča, vendar tako, da bo stala na keksih in bo vseeno mazljiva. Gre pa tako – keksi pokrijjejo dno pekača, ki so predhodno namočeni v kokos mleko. Nato krema, spet keksi in krema in malenkost kok

Ajdova torta z vinom

Ajdova torta z vinom  Božična Ajdova torta z vinom  Sestavine za biskvit: 8 žlic ajdove moke 5 žlic kokos sladkorja limonina lupina 4 jajca ločimo beljak in rumenjak Od beljaka naredi sneg.  Rumenjaku dodaj vse ostale sestavine, na koncu dodaj beljak - sneg in nežno premešaj.  Maso vlij v podolgovat pekač, ali v silikoski pekač z Božičnim motivom – po želji, s peko papirjem. V silikonskem pekaču pa posprejaš z oljem. Pečeš na 180 stopinj celzija 30 - 40 minut preveri med pečenjem - odvisno od moči pečice. Med pečenjem biskvita pripravimo kuhano vino - preliv.  Biskvit narežemo, v skodelice položimo kos biskvita in preku prelijemo kuhano vino - preliv.  Za preliv kuhano vino: 0,5l vina – belega ali rdečega 1,5dcl vode 30-40g kokos sladkorja – po okusu Klinčki – 8-10 1 ½ Cimet palčke 2-3 janeževe zvezdice - po želji Limonin ekstrak par kapljic, če nimamo limone, drugače četrt limone brez olupa in limonin sok 2 žlici. 3-5 rezin pomaranče brez olupa (olup n

Božični limonin kolaček - biskvit

Božični limonin kolaček - biskvit  Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze  Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine. BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom: 1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15: 73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno. Sestavine biskvit: 4 jajca 60g bejak 20g kokos olje 60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica 60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol 1 Naribana lupine limone  70g razmaščena kokos moka 4g konjak moka 20g razmaščena mandljeva mok